Mijn naam is Ellen Ceelen. In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in Breda. Na mijn afstuderen als fysiotherapeut heb ik een halfjaar ervaring opgedaan op de revalidatieafdeling van een algemeen ziekenhuis, waarna ik in verschillende eerstelijnspraktijken werkzaam ben geweest.
De opleiding fysiotherapie gaf mij een prima basis om in de praktijk aan de slag te gaan, maar al tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat ik met veel vragen bleef zitten over het hoe en waarom rondom het ontstaan van klachten. De holistische visie van de osteopathie, waarbij opzoek wordt gegaan naar de oorzaak van klachten sprak me ontzettend aan. In de hoop dat mijn vragen beantwoord werden ben ik in september 2015 gestart aan de osteopathie opleiding aan de International Academy of Osteopathy in Zeist. Dit bleek al snel een juiste keuze en vol enthousiasme stortte ik me op de informatie die op me af kwam. De verklaringen van klachten vanuit anatomie, biomechanica en fysiologie gaven mij de antwoorden waar ik op hoopte en een reeks nieuwe inzichten.
In 2019 ben ik afgestudeerd als osteopaat. Mijn thesis schreef ik samen met een medestudent over de invloed van een slotjesbeugel op de stabiliteit bij kinderen tussen de 11 en 16 jaar.

Werkzaam in Hilvarenbeek en Esch